Kiemelt bejegyzés

1%

Ha még nem döntött adója 1%-ának felhasználásáról, gondoljon arra, hogy azzal a József Attila Társaság működését segítheti. A József Attil...

Versközelítés -- ajánló

Figyelmükben ajánljuk Balla Zsófia és Báthori Csaba költészeti szalonját
a Stúdió K Színházban, mely bevezetés a avagy a versolvasás művészetébe.
A részletes leírás itt található.
Báthori Csaba és Balla Zsófia (a kép forrása: http://www.studiokszinhaz.hu/eloadasok/verskozelites/)

A legközelebbi előadás:
2016. március 9. szerda 18:30
A program:
Nikolaus Lenau:  A harangok hangja; Kettős honvágy
Vas István: Hány napja lehet?; Óvatosan
Szijj Ferenc: Szólítás

Rövid ajánlónk a folytatásban.

Balla Zsófia és Báthori Csaba költészeti szalonja a Stúdió K Színházban
(1092 Budapest, Ráday u. 32.)
www.studiokszinhaz.hu
Balla Zsófia

Báthori Csaba

Hatodik éve várja a versek titkaira kíváncsi közönséget a Stúdió K Színházban a Balla Zsófia/Báthori Csaba költőházaspár, hogy a magyar és a világirodalom poétáinak műveit elemezve bemutassa, hányféle irányból lehet megközelíteni és értelmezni egy-egy közismert – vagy kevésbé népszerű, de alkotójára jellemző – verset. A színház ezeken az esteken „költészeti szalon”-ná változik, ahol a Jászai Mari-díjas színész-igazgató, Fodor Tamás szólaltatja meg a kiválasztott műveket.
Mindeddig csak azok élvezhették e ritkán műsorra tűzött, háromszereplős irodalomtörténeti-esztétikai előadást, akik el tudtak jutni a megadott időpontban a Ráday utcai kis teátrumba, mely mindig zsúfolásig megtelt a Versközelítés címmel meghirdetett esteken.
Mostantól azonban megsokszorozódhat a hallgatóság, mert a színház honlapján elérhetővé váltak a korábbi előadások hangfelvételei is, 2011-től napjainkig. Örömmel ajánljuk tehát a Társaságunk tagjai közé tartozó Babérkoszorús költő: Balla Zsófia és a József Attila-díjas költő-műfordító: Báthori Csaba közös verselemzéseit – „élőben” éppúgy, mint az idő korlátait legyőző technika jóvoltából, felvételről.
Lásd itt.
(v. a.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése